PYRENADES    Natura - Societat - Pirineisme
PYRENADES VIII
-Que és Pyrenades?
-On estem?
Aguestes Montanhes
VIDEO DOCUMENTAL
EDICIONS PRÈVIES
Edició 2011
Edició 2012
Edició 2013
Edició 2014
Edició 2015
Edició 2016
Edició 2017
Tríptic
Programa
VII Mostra de Cinema
Dossier Català
Futur Pirineisme
Jornada inaugural
EXPOSICIÓ PIRINEU 3D
Notícies - Premsa
-Galeria de fotos
-Preguntes Freqüents
-GuestBook
·ARANÉS
·CASTELLANO
·ENGLISH
·FRANÇAIS

 

 L'esquí de muntanya de competició protagonitza la jornada inaugural de Pyrenades


Aprofitant la celebració de l'última prova de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya a la Val d'Aran, els esquiadors Oriol i Nil Cardona han compartit les seves experiències personals.


Aquest 8 d'abril al PyrenMuseu del Refugi Rosta (Salardú), César Ruíz-Canela, alcalde del Naut Aran, i Manel Rocher, director de Pyrenades, han donat el tret de sortida a les VII Pyrenades, que s'allargaran fins el proper dia 15. Han repassat les més de 40 activitats gratuïtes programades per aquesta setmana santa: caminades, conferències, activitats infantils, música i cinema de muntanya que donaran als Pirineus la importància que es mereixen.


La primera conferència del festival ha estat a càrrec d'Oriol i Nil Cardona, que han competit a l'última prova de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya, celebrada aquest cap de setmana a la Val d'Aran. Precisament, en la competició de dissabte, l'Oriol Cardona ha quedat segon en la categoria promesa. Els esquiadors de Banyoles han acompanyat la seva intervenció amb la pel·lícula “Competint contra ningú”, que ha permès reflexionar sobre el món de la competició i totes les seves vessants. Els esportistes han destacat que la competició en esquí de muntanya ofereix l'oportunitat d'adquirir tècnica i superar límits personals i físics, així com treballar per objectius i complir-los en un entorn immillorable. A través dels films s'ha pogut apreciar  el bon ambient entre els membres de la Selecció Catalana d'Esquí de Muntanya, que no tan sols comparteixen experiències estrictament competitives, sinó que s'enfronten conjuntament a reptes esportius de diferent magnitud.


A continuació, Xavier Serret ha oferit un concert de música tradicional a la Plaça Major de Salardú i tot seguit ha començat la VII Mostra de Cinema de Muntanya de Pyrenades, amb la projecció de la pel·lícula “The white maze”. El film segueix l'aventura de dos esquiadors en una de les zones més remotes del planeta per ascendir i descendir amb esquís el Gora Pobeda, un cim de gel i roca de l'est de Sibèria.Una setmana santa d'alçada


El que s'ha viscut durant la jornada inaugural del festival es repetirà tota la setmana santa. A més,  totes les conferències del festival es podran seguir en directe pel canal de youtube de Pyrenades, on quedaran guardades per qui les vulgui visionar en una altra ocasió.


Seguint l'essència del festival, el diumenge 9 d'abril es realitzarà el diàleg “Pirineisme i Pirineus: (Re)visions pel futur”, una reflexió col·lectiva per repensar el pirineisme en ple segle XXI. Arcadi Castilló, geògraf i tècnic de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció a l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), conduirà un debat al que hi participaran MªAngels Lobera, periodista de Pyrenees Magazine, Jordi Pons, alpinista i pirineista, Roland Petit, guia de muntanya i pirineista, Manel Rocher, director de Pyrenades i del PyrenMuseu, entre d'altres.


 
 
__________________________________________________________________________________
 
 

 

El esquí de montaña de competición protagoniza la jornada inaugural de Pyrenades


Aprovechando la celebración de la última prueba de la Copa del Mundo de Esquí de Montaña en la Val d'Aran, los esquiadores Oriol y Nil Cardona han compartido sus experiencias personales.


Este 8 de abril al PyrenMuseu del Refugi Rosta (Salardú), César Ruíz-Canela, alcalde del Naut Aran, i Manel Rocher, director de Pyrenades, han dado el pistoletazo de salida a las VII Pyrenades, que se alargaran hasta el día 15. Han repasado las más de 40 actividades gratuitas programadas para esta semana santa: excursiones, conferencias, actividades infantiles, música y cine de montaña que darán a los Pirineos la importancia que se merecen.


La primera conferencia del festival ha sido a cargo de Oriol y Nil Cardona, que han competido en la última prueba de la Copa del Mundo de Esquí de Montaña, celebrada este fin de semana en la Val d'Aran. Precisamente, en la competición del sábado, Oriol Cardona ha sido segundo en la categoría promesa. Los esquiadores de Banyoles han acompañado su intervención con la película “Competint contra ningú”, que ha permitido reflexionar sobre el mundo de la competición. Los deportistas han destacado que la competición en esquí de montaña ofrece la oportunidad de adquirir técnica y superar límites personales y físicos, así como trabajar por objetivos y cumplirlos en un entorno inmejorable. A través del filme se ha podido apreciar el buen ambiente entre los miembros de la Selecció Catalana d'Esquí de Muntanya, que no tan solo comparten experiencias estrictamente competitivas, sino que se enfrontan conjuntamente a retos deportivos de diferente magnitud.


Acto seguido, Xavier Serret ha ofrecido un concierto de música tradicional en la Plaça Major de Salardú y a continuación ha empezado la VII Muestra de Cine de Montaña de Pyrenades, con la proyección de la película “The white maze”. El filme sigue la aventura de dos esquiadores en una de las zonas más remotas del planeta para ascender y descender con esquíes el Gora Pobeda, una cima de hielo y roca del este de Siberia.


Una semana santa de altura


Lo que se ha vivido durante la jornada inaugural del festival se repetirá toda la semana santa. Además, todas las conferencias del festival se podrán seguir en directo por el canal de youtube de Pyrenades, donde quedarán guardadas para quien las quiera visionar en otra ocasión.


Siguiendo la esencia del festival, el domingo 9 de abril se realizará el diálogo “Pirineismo y Pirineos: (Re)visiones para el futuro”, una reflexión colectiva para repensar el pirineismo en el siglo XXI. Arcadi Castilló, geógrafo y técnico del Institut per al Desenvolupament i la Promoció a l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), conducirá un debate al que participaran MªAngels Lobera, periodista de Pyrenees Magazine, Jordi Pons, alpinista y pirineista, Roland Petit, guia de montaña y pirineista, Manel Rocher, director de Pyrenades y del PyrenMuseu, entre otros.


Pyrenades · Salardú · Naut Aran · www.pyrenmuseu.com