PYRENADES    Natura - Societat - Pirineisme
PYRENADES VIII
-Que és Pyrenades?
-On estem?
Aguestes Montanhes
VIDEO DOCUMENTAL
EDICIONS PRÈVIES
EXPOSICIÓ PIRINEU 3D
Notícies - Premsa
2017
2015
1a nota premsa
2a nota premsa
3a nota premsa
4a nota premsa
5a nota premsa
6a nota premsa
7a nota premsa
8a nota premsa
Recull articles
2014
2013
-Galeria de fotos
-Preguntes Freqüents
-GuestBook
·ARANÉS
·CASTELLANO
·ENGLISH
·FRANÇAIS

 

La 5ª edició del Festval Pyrenades es clausura amb un gran fi de festa amb l'espectacle “Desglaç” de Lluc avec Edit

Més de 1.500 persones han gaudit d'aquestes jornades pirineistes ja consolidades a la Val d'Aran que són sinònim de qualitat i compromís amb el territori.

El show musical i visual “Desglaç” de Lluc Navarro i Edita Gazibara, l'artista bosnia i dissenyadora gràfica de Pyrenades, ha tancat la 5ª edició del festival, que ha sigut tot un èxit, amb més de 1.500 assistents que han partcipat actvament en el conjunt d'actvitats programades.

L'any passat Pyrenades es va clausurar amb un llistó ben alt que enguany s'ha aconseguit mantenir. El primer dia ja es va poder constatar el compromís del Refugi Rosta amb l'entorn a partir de la inauguració de l'exposició i de la conferència “Glaceres, efectes del canvi climàtic”, de l'observador glaciòleg Jordi Camins, que va explicar i exemplifcar com el canvi climàtic es fa patent amb la dràstica reducció de les glaceres als Pirineus.

El 50 aniversari de Baqueira Beret també va tenir un paper rellevant i es va poder conèixer de primera mà el procés de realització del documental “Històries de Baqueira”, dirigit per Ivó Vinuesa i produït pe Manel Rocher. A més, durant la V Mostra de Cinema de Muntanya de Pyrenades es va visionar material audiovisual d'arxiu que serveix de testimoni gràfic d'una època que revolucionaria la Val d'Aran per transformar-la tal i com la coneixem.

Pyrenades, un festival essencialment pirineista, va comptar aquest 2015 amb l'alpinista de Taüll Oriol Baró, que va relatar amb un llenguatge molt proper les seves expedicions i aventures pels nostres Pirineus però també arreu del planeta. El model aranés de rescats en muntanya, tot un referent, va tenir un espai destacat dins la programació gràcies al Grup de Rescat dels Pompiers dera Val d'Aran, que van explicar el seu exitós sistema. Seguint amb els eixos destacats del festival, termalisme, prineisme i turisme es van entrellaçar en la conferència de Joaquim Puigverd, que va destacar els fets històrics que provocaren que el termalisme fos el precursor del turisme i

l'exploració dels Pirineus. Les dues darreres sessions van estar enfocades en l'entorn, amb la introducció a l'ornitologia aranesa a càrrec del divulgador cientific Xavier Bayer, i l'horticultura ecològica de muntanya per part de Neus Vinyals, de l'Associació l'Era, que van despertar un gran interès i participació del públic assistent. 

Pyrenades · Salardú · Naut Aran · www.pyrenmuseu.com