PYRENADES    Natura - Societat - Pirineisme
PYRENADES VIII
-Que és Pyrenades?
-On estem?
Aguestes Montanhes
VIDEO DOCUMENTAL
EDICIONS PRÈVIES
EXPOSICIÓ PIRINEU 3D
Notícies - Premsa
2017
2015
2014
1ª Nota Premsa
2ª Nota Premsa
3ª Nota Premsa
Crónica 12/4
Crónica 13/4
Crónica 14/4
Crónica 15/4
Crónica 16/4
Crónica 17/4
Crónica 18/4
Crónica 19/4
2013
-Galeria de fotos
-Preguntes Freqüents
-GuestBook
·ARANÉS
·CASTELLANO
·ENGLISH
·FRANÇAIS

La 4ª edició del Festival Pyrenades està a les portes

 

Aquesta setmana santa, del 12 al 19 d'abril, torna el festival dedicat al pirineisme que es celebra anualment a Salardú, Val d'Aran, amb una programació gratuïta carregada de caminades, conferències, música, cinema i activitats infantils.

 

Del 12 al 19 d'abril es celebrarà la 4ª edició del Festival Pyrenades, unes jornades per a petits i grans que posen en el punt de mira els nostres Pirineus des del bell mig d'aquesta serralada, la Val d'Aran, concretament des de la població de Salardú.

 

Per quart any consecutiu, el PyrenMuseu del Refugi Rosta, l'impulsor del festival, ofereix una quarantena d'activitats gratuïtes per a tots els públics que giren entorn del debat i del coneixement de la muntanya i del pirineisme, el moviment de persones que van iniciar la conquesta i descoberta dels Pirineus al s.XIX amb un esperit aventurer i naturalista que va propiciar el naixement del turisme a la zona.

 

Caminades, conferències, música, cinema i activitats infantils

 

S'apropen vuit dies en els que es combinen conferències, cinema, excursions, activitats infantils, música i molt més. Entre el programa d'enguany, destaca la potenciació de la IV Mostra de Cinema de Muntanya amb la projecció de les pel·lícules més representatives i premiades del 2013, com Glacial Balance de Ethan Steinman i Steps de Coupdoeil Film.

 

Les activitats infantils també aniran en augment, aquest any es realitzarà un curs d'escalada per a infants i tallers de fang, pintura, ocells i reconeixement de rastres d'animals. En l'àmbit cultural, el director del Museu Nacional i Centre d'Investigació d'Altamira, Antonio Lasheras, impartirà una conferència. Aquesta no serà l'única visita, també es rebrà a l'artista i dissenyadora de la imatge gràfica de Pyrenades, Edita Gazibara, que realitzarà un espectacle de música i mapping amb el DJ Lluc Navarro durant la festa de clausura.

 

Com és habitual, els participants es podran endinsar en el patrimoni natural i cultural de la zona amb l'excursió amb raquetes de neu al Pla de Beret i amb les visites a esglésies i museus del municipi, entre d'altres propostes.

 

Pyrenades, una porta oberta als Pirineus

 

Pyrenades es una iniciativa del PyrenMuseu, el museu ubicat a Salardú que recupera e interpreta el llegat del pirineisme. Dins de les dependències de l’històric Refugi Rosta, un edifici emblemàtic que va ser el primer hotel de la Val d’Aran, alberg dels primers pirineistes, es troba el PyrenMuseu, la seu del festival, que en la darrera edició va aplegar uns 1.700 visitants.

La voluntat de les Pyrenades és dinamitzar el municipi del Naut Aran oferint activitats gratuïtes per a tota la família amb una proposta atractiva i de qualitat que compta amb el patrocini de l'Ajuntament del Naut Aran, el suport del Conselh Generau d'Aran i la col·laboració de nombroses entitats.

 

 

Vuelve el Festival Pyrenades, una puerta abierta a los Pirineos

 

Esta semana santa, del 12 al 19 de abril, tendrá lugar la 4ª edición del festival dedicado al pirineismo que se celebra anualmente en Salardú, Val d'Aran, con una programación gratuita repleta de caminatas, conferencias, música, cine y actividades infantiles.

 

Del 12 al 19 de abril se celebrará la 4ª edición del Festival Pyrenades, unas jornadas para todo el público que ponen a nuestros Pirineos en el punto de mira desde el centro de esta inmensa cordillera, la Val d'Aran, concretamente desde la población de Salardú.

 

Por cuarto año consecutivo, el PyrenMuseu del Refugio Rosta, el impulsor del festival, ofrece una cuarentena de actividades gratuitas para todas las edades que giran entorno del debate y del conocimiento de la montaña y del pirineismo, el movimiento de personas que iniciaron la conquista y descubrimiento de los Pirineos en el sXIX con un espíritu aventurero y naturalista que propició el nacimiento del turismo en la zona.

 

Caminatas, conferencias, música, cine y actividades infantiles

 

Se acercan ocho días en los que se combinan conferencias, cine, excursiones, actividades infantiles, música y mucho más. Entre el programa de este año, destaca la potenciación de la IV Muestra de Cine de Montaña con la proyección de las películas más representativas y premiadas del 2013, como Glacial Balance de Ethan Steinman y Steps de Coupdoeil Film.

 

Las actividades infantiles también aumentaran, se realizará un curso de escalada y talleres de pintura, pájaros y reconocimiento de rastros de animales. En el ámbito cultural, el director del Museo Nacional y Centro de Investigación de Altamira, Antonio Lasheras, impartirá una conferencia. Esta no será la única visita, se contará con la asistencia de la artista y diseñadora de la imagen gráfica de Pyrenades, Edita Gazibara, que realizará un espectáculo de música y mapping con el DJ Lluc Navarro durante la fiesta de clausura.

 

Como es habitual, los participantes se podrán sumergir en el patrimonio natural y cultural de la zona con la excursión con raquetas de nieve al Pla de Beret y con las visitas a iglesias y museos del municipio, entre otras propuestas.

 

Siguiendo el legado de los primeros pirineistas

 

Pyrenades es una iniciativa del PyrenMuseu, el museo ubicado en Salardú que recupera e interpreta el legado del pirineismo. Dentro des las dependencias del histórico Refugio Rosta, un edificio emblemático que fue el primer hotel de la Val d'Aran, albergue de los primeros pirineistas, se encuentra el PyrenMuseu, la sede del festival, que en la última edición congregó a unos 1.700 visitantes.

 

 

La voluntad de las Pyrenades es dinamizar el municipio del Nau Aran ofreciendo actividades gratuitas para toda la familia con una propuesta atractiva y de cualidad que cuenta con el patrocinio del Ayuntamiento del Naut Aran, el suporte del Conselh Generau d'Aran y la colaboración de numerosas entidades e instituciones.

 

Pyrenades · Salardú · Naut Aran · www.pyrenmuseu.com