PYRENADES    Natura - Societat - Pirineisme
PYRENADES VIII
-Que és Pyrenades?
-On estem?
Aguestes Montanhes
VIDEO DOCUMENTAL
EDICIONS PRÈVIES
EXPOSICIÓ PIRINEU 3D
Notícies - Premsa
2017
2015
2014
1ª Nota Premsa
2ª Nota Premsa
3ª Nota Premsa
Crónica 12/4
Crónica 13/4
Crónica 14/4
Crónica 15/4
Crónica 16/4
Crónica 17/4
Crónica 18/4
Crónica 19/4
2013
-Galeria de fotos
-Preguntes Freqüents
-GuestBook
·ARANÉS
·CASTELLANO
·ENGLISH
·FRANÇAIS

Música, escalada i diversió amb Nicolas Favresse

 

L'escalador i músic Nicolas Favresse ha estrenat a Espanya la pel·lícula 'China Jam' al llarg d'una jornada molt divertida que ha finalitzat amb una Jam Session.

 

17 d'abril de 2014 – Nicolas Favresse començava la seva conferència amb un passi de fotografies acompanyat amb la seva música en directe, per tot seguit explicar la seva darrera aventura, l'ascensió en lliure del pilar sud-est del Kyzyk Asker ( 5.842m, Xina), amb comentaris i sortides molt gracioses que feien esclatar de riure al nombrós públic que ahir es va congregar a la sala PyrenMuseu del Refugi Rosta de Salardú.

Després de la presentació de Favresse, es va estrenar a l'Estat espanyol la pel·lícula China Jam. Climbing in the Tien Shan Mountains, dirigida per Evrard Wendenbaum i protagonitzada per ell mateix i per Sean Villanueva, Stephane Hanssens i el propi Nicolas Favresse. Es realitzaren dos passis degut a la gran assistència de públic, que va poder gaudir d'una bona pel·lícula d'escalada, però sobretot passar una molt bona estona gràcies als tocs humorístics constants del film i a les sessions de música dels protagonistes, que segons Nicolas Favresse, busquen les muntanyes amb millor acústica.

Nicolas Favresse va arribar com escalador i va marxar com artista, ja que a continuació va participar en una Jam Session que es va allargar fins entrada la matinada, amb molt bon ambient i música de qualitat. Una gran vetllada es va viure al PyrenMuseu que avui tindrà continuïtat amb la projecció de The Expedition to The End of the Wolrd a càrrec del seu productor, Michael Haslund, que ha viatjat des de Dinamarca per presentar la pel·lícula, guanyadora de la Genciana d'Or del Trento Film Festival 2013.

Els allaus a la Val d'Aran

La Montse Bacardit i el Jordi Gavaldà, del Centre Lauegi dera Val d'Aran, van impartir una conferència molt pedagògica sobre els allaus a la Val d'Aran, tot fent un repàs històric d'aquests fenòmens al territori i explicant la tasca que des del Centre Lauegi dera Val d'Aran realitzen, un projecte de referència als Pirineus.

Hem de tenir en compte que el 51% de la Val d'Aran està potencialment afectada pels allaus i que, a més, destaca sobre les altres comarques de Catalunya en risc d'allaus. Des del Centre Lauegi dera Val d'Aran fan prediccions dels allaus de muntanya i d'allaus en carretera, aquests últims destinats a les entitats que controlen les vies de comunicació.

Coneixent el patrimoni aranès

La jornada excursionista va estar dedicada a conèixer a peu els pobles del Naut Aran i el seu patrimoni, concretament es van visitar les esglésies d'Arties i d'Unha amb els guies de Museus d'Aran i del Club Excursionista d'Aran, aquests últims també impartiren l'última sessió del Curs d'Iniciació Infantil al Muntanyisme.

 

Pyrenades · Salardú · Naut Aran · www.pyrenmuseu.com