PYRENADES    Natura - Societat - Pirineisme
PYRENADES VIII
-Que és Pyrenades?
-On estem?
Aguestes Montanhes
VIDEO DOCUMENTAL
EDICIONS PRÈVIES
EXPOSICIÓ PIRINEU 3D
Notícies - Premsa
2017
2015
2014
1ª Nota Premsa
2ª Nota Premsa
3ª Nota Premsa
Crónica 12/4
Crónica 13/4
Crónica 14/4
Crónica 15/4
Crónica 16/4
Crónica 17/4
Crónica 18/4
Crónica 19/4
2013
-Galeria de fotos
-Preguntes Freqüents
-GuestBook
·ARANÉS
·CASTELLANO
·ENGLISH
·FRANÇAIS

Gran fi de festa de Pyrenades amb el show 'Film Blanc' i la classe magistral del director del Museu i les coves d’Altamira

 

La qualitat i compromís de Pyrenades s’ha manifestat en la jornada de clausura, que ha acabat amb una gran festa, però també amb la ponència excepcional José Antonio Lasheras, director del Museo Nacional y Centro de Investigación de Altamira.

 

19 d'abril de 2014 – El show musical i visual Film Blanc de Lluc Navarro, Nicholas Dominic i Edita Gazibara ha clausurat la 4ª edició del festival Pyrenades que ha estat un èxit rotund i que ha comptat amb uns 1.750 assistents que han participat en el conjunt de les activitats programades.

 

La darrera jornada del festival ha deixat el llistó molt alt de cara l'any vinent, ja que José Antonio Lasheras, director del Museo Nacional y Centro de Investigación de Altamira, ha tancat el cicle de conferències amb “Altamira: trenta mil anys d'històries”. Lasheras ha impartit una classe magistral de Història, basada en les petites històries que l'art i l’observació ens revelen.

 

El seu missatge ha estat rotund, els nostres avantpassats ancestrals eren com nosaltres i pensàvem com nosaltres, i no solament ho va dir, sino que ho va demostrar. Ells van ser els que van realitzar les primeres obres d’art i varen protagonitzar la primera època de grans descobriments, com la senzilla i indispensable agulla de cosir. Al llarg de la xerrada ha anat anomenant una sèrie de materials, instruments, joies i armes que al final de la sessió les persones han pogut observar i palpar de primera mà. També ha parlat de la importància de les Coves d'Altamira, les primeres que es van descobrir i les més impressionants.

 

Esperit pirineista

 

Les excursions d'enguany han tingut una gran assistència i s'han pogut exprimir al màxim gràcies al bon temps  que ha acompanyat en tot moment. En l'última jornada “Els balcons de l’Aneto”, s'ha visitat el Museu Joanchiquet de Vilamós i s'ha realitzat una preciosa excursió pels camins reials de Vilamós, Arrés de Sus, Arrés de Jos i la bassa d'Arres en la que els assistents han pogut contemplar un exemplar de tritó alpí. Els mes petits també han pogut gaudir d'una agradable jornada amb el taller “Potineja amb el fang”. Tot això gràcies a Museus d'Aran i al Centre Excursionista d'Aran.

 

En la IV Mostra de Cinema de Muntanya s'ha tornat a exhibir a petició del públic The Expedition to the End of the World, dirigida per Daniel Dencik i produida per Michael Haslund, que va estar present durant aquestes Pyrenades per presentar el film, que sens dubte és una pel·lícula amb majúscules, una autèntica obra d'art que ensenya mes del que es veu.

 

 

D'aquesta manera es posa punt i final a unes Pyrenades que any rere any han guanyat amb qualitat, tant pel seu programa com per l'assistència de públic i ponents de renom. Sens dubte unes jornades que situen a Salardú, la Val d'Aran i els nostres Pirineus en el punt de mira, tal com es mereixen. Comença de nou el compte enrere, ja queda menys per la propera 5a. Edició de Pyrenades del 28 de març al 4 d’abril del 2015

 

Pyrenades · Salardú · Naut Aran · www.pyrenmuseu.com