PYRENADES    Natura - Societat - Pirineisme
PYRENADES VIII
-Que és Pyrenades?
-On estem?
Aguestes Montanhes
VIDEO DOCUMENTAL
EDICIONS PRÈVIES
EXPOSICIÓ PIRINEU 3D
Notícies - Premsa
2017
2015
2014
1ª Nota Premsa
2ª Nota Premsa
3ª Nota Premsa
Crónica 12/4
Crónica 13/4
Crónica 14/4
Crónica 15/4
Crónica 16/4
Crónica 17/4
Crónica 18/4
Crónica 19/4
2013
-Galeria de fotos
-Preguntes Freqüents
-GuestBook
·ARANÉS
·CASTELLANO
·ENGLISH
·FRANÇAIS

Xavi Ubeira: “Baqueira Beret sense la Val d'Aran no seria el que és, però la Val d'Aran sense Baqueira Beret tampoc”

 

La segona jornada de Pyrenades ha estat centrada amb temes molt propers, com és la relació de Baqueira Beret amb el territori, les pel·lícules de la IV Mostra de Cinema de Muntanya, L'Excusa i La Morra, l'excursió als llacs de Baciver i el taller de rastres de fauna a la natura.

 

13 d'abril de 2014 – A la sala PyrenMuseu del Refugi Rosta no hi cabia ningú més, la conferència “Baqueira Beret, l'empresa que ha transformat un país”, per Xavi Ubeira, subdirector comercial de Baqueira Beret, ha estat un èxit.

A finals de 2014 es complirà el 50 aniversari de l'estació d'esquí Baqueira Beret i Xavi Ubeira ha posat sobre la taula algunes dades importants per a que s'entengui la seva dimensió, com són els 120km de pistes senyalitzades i trepitjades, les 78 pistes existents, la capacitat de rebre 57.983 persones per hora, les 26 cafeteries i restaurants a pistes, els 4,7 dies d'estància mitjana dels esquiadors a la Val d'Aran, entre d'altres.

Però més enllà de les xifres, què significa Baqueira Beret per la Val d'Aran? O què significa la Val d'Aran per a Baqueira Beret? Per a Xavi Uberia són complementàries: “Baqueira Beret sense la Val d'Aran no seria el que és, però la Val d'Aran sense Baqueira Beret tampoc”. Una afirmació en la que han estat d'acord els assistents, que reconeixen que quan s'acaba la temporada d'esquí la vall es queda deserta i aquest és un dels grans reptes als que s'ha d'enfrontar el territori per a que la Val d'Aran sigui atractiva la resta de l'any i sigui coneguda arreu.

Xavi Ubeira es fixa amb la ciutat d'Aspen com a model desitjable, ja que més allà de l'oferta en esquí, té una proposta molt atractiva a nivell gastronòmic, cultural, d'oci, etc. I valora que en aquest sentit, iniciatives com Pyrenades van en aquesta direcció i anima a la resta de persones i entitats a desenvolupar propostes d'aquest tipus.

Cinema de proximitat

A partir de les 22h s'ha pogut gaudir de cinema amb caràcter pirenaic amb la projecció deL'Excusa, d'Albert Galindo, que narra una jornada de caça als Pirineus, i La Morra, d'Ivó Vinuesa, un joc ancestral que uneix.

La Val d'Aran, un lloc amb infinites possibilitats

La Val d'Aran dóna molt de si, els més matiners han pogut realitzar una bonica ascensió als llacs de Baciver amb raquetes de neu gràcies als guies del Club Excursionista d'Aran i els infants han après a interpretar els rastres que la fauna deixa a la natura de la mà de Verd e Blu.

 

Pyrenades · Salardú · Naut Aran · www.pyrenmuseu.com