PYRENADES    Natura - Societat - Pirineisme
PYRENADES 10
Novetats - Noticies
2019-PYRENADES IX
PYRENADES VIII
-Que és Pyrenades?
-On estem?
Aguestes Montanhes
VIDEO DOCUMENTAL
EDICIONS PRÈVIES
EXPOSICIÓ PIRINEU 3D
Notícies - Premsa
2017
2015
2014
1ª Nota Premsa
2ª Nota Premsa
3ª Nota Premsa
Crónica 12/4
Crónica 13/4
Crónica 14/4
Crónica 15/4
Crónica 16/4
Crónica 17/4
Crónica 18/4
Crónica 19/4
2013
-Galeria de fotos
-Preguntes Freqüents
-GuestBook
·ARANÉS
·CASTELLANO
·ENGLISH
·FRANÇAIS
Inicio

'The Expedition to the End of the World', una autèntica obra d'art

 

Ciència, aventura, art i consciència mediambiental es reuneixen en aquest film produït per Michael Haslund, que reuneix l'esperit pirineista i que ha copsat l'atenció del públic de Pyrenades.

17 de d'abril de 2014 – Una vegada més, la sala PyrenMuseu del Refugi Rosta de Salardú ha estat a vesar durant la IV Mostra de Cinema de Muntanya de Pyrenades per visionar el film The Expedition to the End of the World, presentat pel seu productor, Michael Haslund.

Aquesta pel·lícula guanyadora de la Genciana d'Or del Trento Film Festival 2013 ha fascinat al públic assistent, una autèntica expedició a les glaceres del nord de Groenlàndia narrada pels seus protagonistes, científics i artistes que reflexionen sobre la seva feina i la relació de les persones i la natura. Cada personatge va contribuir al projecte de forma independent i poc a poc es van anar entrellaçant relacions, tal com s'aprecia a la pel·lícula. Gràcies a la tasca d'aquests professionals, les investigacions científiques en aquesta matèria han continuat.

Michael Haslund assegura que es tracta d'una pel·lícula amb molts missatges, es pot veure el film des dels propis interessos i pot funcionar molt bé com a element educatiu per als infants. És una pel·lícula optimista, però al mateix temps realista que mostra una trosset del planeta en el que la següent generació tindrà una gran feina de recuperació mediambiental.

Les romeries i aplecs a la Val d'Aran

Els ambientòlegs de l'Associació Silene, Nieves Callado i Pau Sanosa, han impartit una interessant conferència sobre les romeries i els aplecs pirinencs, uns esdeveniments que reuneixen natura, espiritualitat i relacions socials. Els ambientòlegs han observat la multidimensionalitat dels aplecs, que van molt més enllà de l'espiritualitat, ja que estan lligats a la pertinença a una comunitat i al seu llegat cultural i territorial. Uns fenòmens que han anat variant al llarg del temps, en alguns llocs s'han deixat de fer però en d'altres s'han recuperat, sovint sota nous paràmetres, vinculats a les noves espiritualitats i a l'augment de les activitats a la natura. En definitiva, unes celebracions d'origen ancestral que continuen vigents i que formen part d'un procés adaptatiu al llarg del temps que ha enriquit el seu valor i significat.

Vielha a peu i observació dels ocells

Les activitats a la natura han seguit, avui s'ha fet una excursió a Vielha a peu amb el Centre Excursionista d'Aran i s'ha fet una visita guiada a l'església d'aquesta població i al Museu dera Val d'Aran amb els guies de Museus d'Aran. Per la tarda, la mainada ha pogut endinsar-se en l'apassionant món de l'observació dels ocells a la natura amb Verd e Blu.

 

Pyrenades · Salardú · Naut Aran · www.pyrenmuseu.com